Home / Upravljačka struktura / Maja Stošić

Maja Stošić

Maja Stosic je završila Medicinski Fakultet na Univerzitetu u Beogradu i stekla zvanja mastera i doktora medicinskih nauka u oblasti javnog zdravlja. Trenutno se nalazi na specijalizaciji iz epidemiologije.

Nalazi se na poziciji nacionalnog koordinatora za program tuberkuloze u Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ i kontakt osobe Svetske zdravstvene organizacije i Evropskog Centra za kontrolu bolesti za nadzor nad tuberkulozom. Član je Republičke stručne komisije za tuberkulozu Ministarstva zdravlja. U okviru Instituta za javno zdravlje, angažovana je i na poziciji menadžera projekta finansiranog iz sredstava donacije Blumberg inicijative „Izgradnja konsenzusa za usvajanje i potpunu usaglašenost sa 100% zakonom bez dima u Srbiji“, broj donacije Serbia 20-01. Njeno iskustvo vezano je za upravljanje zdravstvenim programom kroz koordinaciju programa prevencije i kontrole tuberkuloze, implementaciju nacionalnog projekta kontrole tuberkuloze finansiranog iz sredstava donacije Globalnog fonda za borbu protiv SIDE, tuberkuloze i malarije u okviru Ministarstva zdravlja, realizaciju projekata EU iz oblasti prevencije i kontrole zaraznih bolesti, učešće u razvoju dokumenata zdravstvene politike, razvoju predloga projekata, praćenje i evaluaciju, epidemiološki nadzor i istraživanja u oblasti javnog zdravlja. Učestvovala je i bila predavač na različitim domaćim i međunarodnim edukacijama i konferencijama.

Posvećena je efektivnosti, razmeni znanja, timskom radu, inovacijama i napretku u oblasti edukacije, javno-zdravstvenih istraživanja i unapređenju prakse.

Spisak radova u časopisima sa recenzijom dostupan je na: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=Stosic+Maja+%2BTB

Član je osnivačkog odbora i predsednik Udruženja „Misija zdravlje“.