Home / Projekti / Udruženje „Misija zdravlje“ učesnik nacionalne kampanje „Rak je izlečiv“
Izvor: RTS

Udruženje „Misija zdravlje“ učesnik nacionalne kampanje „Rak je izlečiv“

Udruženje „Misija zdravlje“ potpisalo je sporazum o saradnji sa Javnom medijskom ustanovom Radio televizija Srbije o učešću u nacionalnoj kampanji „Rak je izlečiv“ i na taj se način priključilo projektu koji je pokrenula Radio televizija Srbije u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije i uz učešće Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ i brojnih drugih zdravstvenih ustanova, stručnih organizacija i udruženja građana na celoj teritoriji Srbije.

Ciljevi kampanje su:

  1. Pomena ponašanja stanovništva i izbegavanje faktora rizika koji se vezuju za nastanak malignih bolesti a mogu se uspešno prevenirati,
  2. Edukacija i ukazivanje na značaj redovnih preventivnih pregleda kojima se u ranoj fazi mogu otkriti maligne bolesti i time postići izlečenje i
  3. Obaveštavanje o novim načinima i novoj terapiji za lečenje mnogih malignih bolesti.

Kampanja obuhvata redovne medijske sadržaje u programima Radio televizije Srbije sa gostovanjem relevantnih stručnjaka, specijalista, predstavnika udruženja itd., kao i karavan u raznim gradovima Srbije u kojima će se organizovati preventivni pregledi stanovništva za rano otkrivanje malignih bolesti, organizovati različiti medijski propraćeni događaji, deliti propagandni materijal i dr.

Udruženje će se angažovati na organizaciji javnih događaja i nacionalnih akcija, u pripremi zdravstveno promotivnog materijala za stanovništvo i prikupljanju sredstava neophodnih za realizaciju kampanje.

Kampanji su se priključile i brojne društveno odgovorne kompanije.